توسط متد append در jQuery می توانید یک متن را به ادامه یک پاراگراف دیگر اضافه نمایید . متن اضافه شده به ادامه پاراگراف اضافه می شود نه اینکه در سطر بعد ( برخلاف متد ( ) after ) .
از این متد برای زمانی استفاده می شود که بخواهید یک متن را به ادامه یک پاراگراف موجود در صفحه اضافه نمایید .
شکل کلی استفاده از این متد به شرح زیر است :
jQuery
از متد before در jQuery برای وارد نمودن یک متن یا پاراگراف در سطر قبلی یک پاراگراف استفاده می شود .
این متد متن مورد نظر شما را به سطر قبلی پاراگراف تعیین شده در صفحه ، اضافه می کند .
شکل کلی استفاده از این متد به شرح زیر است :
متد attr در jQuery ، برای 2 منظور می تواند به کار برده شود :
ه وسیله متد after در jQuery ، می توانید محتویات مورد نظر خود ( می تواند شامل متن یا تگ های HTML باشد ) را پس از عنصر مورد نظر خود ، در صفحه HTML وارد نمایید .
برای مثال فرض کنید که یک پاراگراف در صفحه دارید . به وسیله این متد می توانید یک پاراگراف یا یک تگ دیگر HTML را پس از آن عنصر ، به صفحه اضافه نمایید .
شکل کلی استفاده از این متد به شرح زیر است :
این افکت همانند یک عملگر دوجانبه بین دو افکت slideUp و slideDown بر روی عنصر مورد اثر خود عمل می کند .
به عبارت دیگر افکت slideToggle ابتدا وصغیت نمایش و یا عدم نمایش عنصر را بررسی کرده و در صورتی که آن عنصر نمایان باشد ، با کاهش تدریجی ارتفاع آن باعث مخفی شدن عنصر می شود . و چنانچه عنصر مخفی باشد با افزایش تدریجی ارتفاع آن ، عنصر را نمایان می سازد .
این افکت کاربرد بسیار سودمندی می تواند داشته باشد . به وسیله آن می توانید این اختیار را به کاربر بدهید تا عناصری را که می خواهد در صفحه مخفی کرده و یا آنها را نمایان سازد .
این افکت با کاهش تدریجی ارتفاع یک عنصر باعث مخفی شدن آن می شود . در واقع این افکت این کار را در قالب یک افکت تصویری انجام می دهد .
شکل کلی استفاده از این متد به شرح زیر است :
Syntax | $ ( " selector " ).slideUp ( speed , callback ) |
توضیح هر یک از موارد syntax :
این افکت با افزایش تدریجی ارتفاع یک عنصر مخفی ، آن را از حالت مخفی به حالت نمایان در می آورد . در واقع این افکت این کار را در قالب یک افکت تصویری انجام می دهد . بدیهی است این افکت بر روی عنصری موثر است که در ابتدا مخفی باشد .
این افکت بر روی عناصری که با یکی از افکت های hide یا fadeOut در jQuery مخفی شده اند و یا خاصیت display آنها در css برابر با none باشد ، اثر خواهد داشت .
شکل کلی استفاده از این متد به شرح زیر است :
این افکت عنصری که مخفی است را نمایان می کند . عملکرد این افکت همانند افکت fadeIn می باشد . بدیهی است عنصری که با این افکت نمایان می شود باید در ابتدا مخفی باشد .
این افکت بر روی عناصری که با یکی از افکت های hide یا fadeOut در jQuery مخفی شده اند و یا خاصیت display آنها در css برابر با none باشد ، اثر خواهد داشت .
شکل کلی استفاده از این متد به شرح زیر است :
افکت ( ) fadeTo در jQuery :
این متد میزان شفافیت و وضوح نمایش یک عنصر را به تدریج به یک مقدار تعیین شده از سوی کاربر تغییر می دهد .
به عبارت دیگر این افکت میزان نور نمایش یک عنصر را کم یا زیاد می کند . شکل کلی استفاده از این متد به شرح زیر است :
افکت ( ) fadeOut در jQuery :
این افکت باعث می شود تا عنصر مورد اثر آن به تدریج از حالت نمایان به حالت مخفی در بیاید .این افکت در یک افکت تصویری با کم کردن نور عنصر به تدریج باعث مخفی شدن آن از دید کاربر می شود .
شکل کلی استفاده از این متد به شرح زیر است :
لیست افکت ها ( effects ) در jQuery :
افکت ها در jQuery یکی از مهمترین و پرکاربردترین قابلیت ها در این زبان هستند که به طراحان وب امکانات گسترده و جذابی را می دهند . افکت ها jQuery شامل تعدادی متد از پیش تعریف شده هستند که برای مثال به شما امکان می دهند عناصر مورد نظر خود را مخفی و نمایان کرده و یا نحوه نمایش آن را تغییر دهید .
استفاده از افکت ها در jQuery بسیار ساده و شبیه رویداد ها در این زبان هستند . بهتر است قبل از مطالعه این بخش ، بخش آموزش رویدادها در jQuery را مطالعه نمایید .
رویداد ( ) focus در jQuery :
رویداد focus زمانی اتفاق می افتد که کنترل یا عنصر مورد نظر فوکوس برنامه را به دست آورد . یک کنترل یاعنصر زمانی که انتخاب شده و یا به واسطه فشردن متوالی کلید Tab ، مرورگر بر روی آن متمرکز می شود ، فوکوس برنامه را در اختیار می گیرد . می توان کدهایی طراحی کرد که مثلا رنگ پس زمینه یک کادر دریافت متن در هنگام در اختیار گرفتن فوکوس تغییر نماید .
شکل کلی استفاده از این متد به شرح زیر است :
رویداد ( ) change در jQuery :
رویداد change زمانی اتفاق می افتد که در کنترل یا عنصر مورد نظر تغییری ایجاد می شود . این رویداد معمولا برای کنترل هایی مثل کادر متن ، گزینه های انتخاب و یا منوهای کرکره ایی که محتویات یا حالات آنها قابل تغییر هستند ، به کار می رود .
زمانی که شما متن یک کنترل متن را تغییر داده و یا گزینه یک کادر انتخابی را عوض می کنید ، رویداد change اتفاق می افتد . شکل کلی استفاده از این متد به شرح زیر است :
رویداد ( ) dblclick در jQuery :
رویداد dblclick زمانی اتفاق می افتد که کاربر بر روی عنصر مورد نظر دابل کلیک نماید . با این رویداد برای مثال می توان کدی طراحی کرد که در هنگام دابل کلیک کاربر بر روی یک عنصر رنگ پس زمینه آن عوض شده و یا عنصر مخفی شود .
شکل کلی استفاده از این متد به شرح زیر است :
رویداد ( ) click در jQuery :
رویداد click زمانی اتفاق می افتد که کاربر بر روی عنصر مورد نظر کلیک نماید . با این رویداد برای مثال می توان کدی طراحی کرد که در هنگام کلیک کاربر بر روی یک عنصر رنگ پس زمینه آن عوض شده و یا عنصر مخفی شود .
شکل کلی استفاده از این متد به شرح زیر است :
لیست رویدادها ( events ) در jQuery :
در این بخش به معرفی مهمترین و پرکاربردترین رویدادهای زبان jQuery می پردازیم . در بخش قبل گفتیم رویدادها اتفاقاتی هستند که بر روی عناصر موجود در صفحات وب انجام می شوند مثل کلیک کردن و یا عبور موس از روی آن . شما می توانید کدهای مورد نظر خود را طوری طراحی کنید که پس از اجرای یک رویداد خاص اجرا شوند .
لیست زیر شامل مهمترین رویدادهای jQuery می باشد . برای دریافت اطلاعات و مشاهده مثال های عملی روی نام هر کدام کلیک نمایید :
ساختار دستوری jQuery :
در قسمت مقدمه ، شما را با یک مثال از زبان jQuery آشنا کردیم . دراین فسمت قصد داریم تا ساختار کلی jQuery را به شما آموزش دهیم .
در jQuery شما بیستی ابتدا عنصر یا عناصری که می خواهید در صفحه تغییر دهید ، را انتخاب کنید . سپس متد مورد نظرتان را بر روی آن اجرا نمایید . ساختار کلی دستور jQuery به صورت زیر است :